Piškotki

Spletni portal revoz.si za svoje nemoteno delovanje uporablja t.i. piškotke (cookies). To so datoteke, ki se odlagajo na napravi uporabnika, s katero ta dostopa do spletnega portala. Z njimi se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral.

Kaj piškotki počnejo?

Uporaba spletnih piškotkov je v spletni produkciji običajna. Z njo je omogočena višja raven storitev, kot so shranjevanje potrdila o registraciji, uporaba spletne trgovine, preprečevanje pretiranega prikazovanja oglasnih pasic in podobno. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev.

Kako upravljati piškotke?

Uporabnik v vsakem času ohranja popoln nadzor nad piškotki, saj jih lahko kadarkoli izbriše, omeji ali povsem onemogoči. Navodila se razlikujejo od brskalnika do brskalnika in so na voljo na spletni strani posameznega proizvajalca. Navodila za najbolj razširjene gosti tudi Arnes.

Vrste piškotkov

Piškotke lahko ločimo v več zvrsti;

Sistemski piškotki

Nujni piškotki za pravilno delovanje spletnega mesta.

ImeDomenaOpisTrajanje
pll_language/hrani izbran jezik strani1 leto

Analitični piškotki

Na našem spletnem portalu spoštujemo t.i. “Do Not Track” nastavitev vašega spletnega brskalnika. V kolikor imate omogočeno to opcijo, analitičnih piškotkov ne boste prejeli razen, če jih izrecno dovolite preko nastavitev. Te piškotke uporabljamo za merjenje obiskanosti in učinkovitosti posameznih strani. S podatki lahko izboljšamo vsebine in hitreje odkrijemo in popravimo tehnične pomanjkljivosti.

Ime
DomenaOpisTrajanje
utma, utmb, utmc, utmz, ga_, gat_google.com/analyticsmerjenje obiskanosti Google Analytics2 leti, 30 minut, seja, 6 mesecev

Nastavitve